Favorieten

Mijn favoriete restaurants zijn:

La Tropical

Restaurante Encarnacion

Ramon restaurant

Restaurant Ruf-Mari Calle Fernando Dodero,11 30368 Los Urrutias Tel.:+34 968 134 606

Strandtent Chiringuitos Playa de la Higuericas Pilar de la Horadada Tel.:+34 680 574 482

Golfbanen in de buurt van Los Alcázares.

La Serena Golf

La Serena Golf is gesitueerd op steenworp afstand van de Mar Menor en ontworpen door tweevoudig wereldkampioen Manuel Piñero.

Deze 18 holes, par 72 baan heeft een vlak karakter, doch door de vele water hindernissen (maar liefst 16 van de 18 holes) zullen de technische kwaliteiten van elke speler op de proef gesteld worden op deze vriendelijke open baan met een totale lengte van 6168 meter.

Roda Golf

Grenzend aan Los Alcázares vinden we Roda Golf, een resort met een 18 holes par 72 baan, die werd ontworpen door de internationaal vermaarde Dave Thomas. De uitdagende spelmogelijkheden uitten zich onder andere op hole 3, een korte par drie met een eilandhole.

De totale lengte van de baan is 6177 meter.

La Manga Club

La Manga Club huisvest maar liefst drie golfbanen de North, de West en South course. Reeds driemaal werd dit resort benoemd tot beste golfresort van Europa. Smalle fairways, blind shots en het ontwijken van ravijnen behoren tot de karakteristieken van deze par 72 West course, met een lengte van 5770 meter.

De meeste kampioenswedstrijden worden gespeeld op de South course. Deze 18 holes par 73 baan met een lengte van 6499 meter heeft waterpartijen op maar liefst 15 van de 18 holes.

De North course ontworpen door Robert Putman en Grey Peters is heuvelachtiger en korter dan de andere courses en tussen de holes 13 en 17 maar liefst 6 vijvers gelegen.

Lo Romero golf

Een vrij druk bezochte baan die gelegen is op 5 kilometer van de stranden van Torre de la Horadada.

Verscholen tussen pijnboombossen en citrusboomgaarden biedt deze 18 holes par 72 golfbaan met haar maximale hoogte van 100 meter boven zeeniveau een panoramisch uitzicht op zowel de Middellandse Zee als de Mar Menor. Maar liefst 4 par drie holes zijn er gelegen op deze baan met een lengte van 6061 meter.

El Valle Golf

Een middellange baan die gekenmerkt wordt door kleine subtiel aangelegde geklusterde bunkers en een aantal waterhindernissen waarvan 2 met een stroom- en watervalsysteem. Over een totale lengte van 6355 meter zijn 18 holes gelegen, waarvan 4 met een par 3, par totaal is 71.

De ontwerper Jack Nicklaus is de ontwerper van vele golfbanen in de regio, die deel uitmaken van dezelfde eigenaar.

De baan ligt op El Valle Golf resort, in Baños y Mendigo, en toont een woestijn karakter.

Mar Menor Golf

Een baan die ook deel uitmaakt van dezelfde groep is Mar Menor Golf, op enkele kilometers van de Mar Menor Golf gelegen.

Aan de korte nabijheid van de Mar Menor dankt dit resort haar naam, ook op de baan zelf speelt water een belangrijke rol in de vorm van hindernissen, dit dankzij het uitdagende ontwerp van golflegende Jack Nicklaus en David Thomas.

Met een lengte van 6153 meter biedt deze par 72 een attractieve mogelijkheid voor zowel de startende als gevorderde speler.

Andere banen die deel uitmaken van dezelfde groep zijn La Torre Golf, Saurines Golf en Haciënda Riqueleme Golf.

Haciënda del Alamo

Deze baan, gelegen in Fuentes Alamo op een half uurtje rijden van de Mar Menor en Middellandse Zee. Maar liefst 8 meren omgeven door palmbomen kenmerken deze door David Thomas ontworpen baan, die 18 holes huisvest en 6724 meter lang is.

La Peraleja Golf

Gelegen op slechts 15 minuten rijden van de Mar Menor ligt La Peraleja Golf, een resort met een 18 holes golfbaan met een totale lengte van 6112 meter (par 72). De baan is voorzien van strategisch geplaatste hindernissen met een geaccidenteerd terrein, waardoor de golfer al zijn/haar skills en creativiteit zal moeten aanwenden om een goed resultaat te behalen.

Villamartin Golf

Een van de oudste en meest bekende golfbanen van de Costa Blanca, gelegen op enkele kilometers van de Middellandse Zee is Villamartin Golf.

De baan is gesitueerd aan de rand van een rivierbedding en heeft een dichtbebost karakter voorzien van doglegs, waterpartijen en natuurlijke kliffen. Met een lengte van 6005 meter en 18 holes, par 72 biedt deze baan een mooie uitdaging.

Real Club de Campoamor

Gelokaliseerd tussen 2 valleien, met een totale lengte van 6277 meter, biedt deze baan (par 72) prachtige uitzichten op de Middellandse Zee met hoogtes die tot maar liefst 100 meter boven zeeniveau liggen. Brede en lange fairways laten u aankomen op snelle greens waar precisie en tact nodig zijn om tot een goede score te komen op deze aantrekkelijke baan.

Vistabella Golf

Manuel Piñero is de ontwerper van deze 18 holes par 73 baan, die gelegen is in een citrusboomgaard. Variatie is te zien op alle holes, denkt u daarbij aan dynamische greens, hoger gelegen bunkers en een groot gebied met meren. De majestueuze pijnbomen die zichtbaar zijn vanuit bijna elk punt van de golfbaan staan symbool voor de baan die een totale lengte vertoont van bijna 6000 meter en is gelegen op bijna 13 kilometer van de stranden van de Middellandse Zee.

Las Colinas Golf

Heuvelen kenmerken deze 18 holes par 71 golfbaan, ontworpen door Cabell B. Robinson, ontwerper van prestigieuze golfbanen over de gehele wereld. Aan te bevelen is om deze baan te bespelen met behulp van een buggy, niet zozeer vanwege de lengte, maar vanwege de hoogteverschillen. De hoger gelegen holes en rees dieden adembenemende uitzichten op de vallei, heuvelruggen en Middellandse Zee. Deze baan is een must voor de verwende golfers onder ons.

Las Ramblas Golf

Letterlijk betekent de naam droge ravijnen, op deze 18 holes par 72 baan, slaat u dan ook vaak over of vanaf een ravijn.

Deze ravijnen worden verder nog aangevuld met lastige obstakels in de vorm van waterpartijen en de bebossing in Mediterrane sfeer.

De lengt van de baan bedraagt 5770 meter.