De omgeving

Een van de stranden met de ingang van het haventje.

Vanaf ons appartement is het twintig minuten lopen naar het strand.
In de garage staan twee fietsen, binnen tien minuten ben je bij Mar Menor. Dit is het grootste zeewatermeer van Europa. Het meer wordt van de Middellandse Zee gescheiden door La Manga del Mar Menor, een smalle landstrook van 22 kilometer waarop u kunt autorijden, fietsen of wandelen maar ook zeilen, surfen en duiken.
Vanuit ons appartement kijken wij uit op de golfbaan La Serena Golf. Een uitdagende golfbaan met 18 holes, die te midden van het groen en het water ligt. Deze golfbaan ligt op tien minuten loopafstand vanaf ons appartement. Aan de Middellandse Zee, ongeveer twintig minuten rijden vanaf ons appartement, ligt een prachtig golfresort La Manga.
Binnen een kwartier, met de auto, sta je in de parkeergarage van het warenhuis El Corte Inglés in Cartagena.
Mooie havenstad met grote historie aan de Costa Calida. De stad werd in de derde eeuw voor Christus gesticht door een legeraanvoerder uit Carthago, werd veroverd door de Romeinen en veel van de Romeinse overblijfselen zijn in Cartagena vandaag nog te vinden. Behalve een prominente plaats voor cultuur en historisch erfgoed bied Cartagena vele mogelijkheden om heerlijk te kuieren door de stad en lekker te eten. De bergen rondom Cartagena zijn een flinke trektocht waard.
Ten westen van Los Alcazares, ongeveer een half uur rijden vanaf ons appartement ligt Murcia.
Murcia is een universiteitsstad met veel oude gebouwen. Mooie architectuur zoals de kathedraal, de kerken en de paleizen met al hun ornamenten.
Alicante ligt een klein uurtje ten noorden van Los Alcázares.
Het openbaar vervoer is niet geweldig.
Op het vliegveld kun je een auto huren. Ook is er de mogelijkheid gebruik te maken van een taxi, de kosten hiervan zijn rond de vijftig euro, mocht je hier gebruik van willen maken geef ik je het telefoonnummer door.

De haven van Cartagena..
De kathedraal van Murcia.
Het universiteitsgebouw in Murcia.
Het Real Casino in Murcia.

Het dichtsbijzijnde vliegveld is Corvera. Dit vliegveld is sinds 1 februari 2019 open.
Vanuit Nederland zijn er nog geen maatschappijen die hierop vliegen.
Wel kan men vanaf Antwerpen, Brussel en Charleroi vliegen op Corvera.
Vanuit Nederland vliegt men vanaf Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven naar Alicante. Laatstgenoemde plaats is het prettigst geprijsd.
Alicante ligt ongeveer 90 kilometer ten noorden van Los Alcazares.